Lyx – Med en förkärlek för doften av det dyra…

Vad är lyx för vem egentligen? Med allt ifrån vackra antika skinnmöbler till moderna designers och konstnärer som vet precis vilken sträng de ska spela på för att göra kunden än mer nyfiken inför nästa visning. Vi står där med spänd förväntan och kan inte låta bli att undra… Hur vet “de” alltid så säkert på vad som är rätt?

Lyx inom mode och skönhet

Mode och skönhet har länge styrt våran lusta efter mer- våra ambitioner för de finaste sakerna i livet, till exempel. Men det är inte bara kläder och kosmetika som förknippas med denna livsstil – Numera verkar det som om man måste ha en lyxig lägenhet eller ett fantastiskt hem också.

Arkitektritad lyx

Nya bostadsområden dyker hela tiden upp och riktar sig till dem som har råd att lägga ut mellan ca. 15 – 40 miljoner kronor på att köpa en bostad. Par och familjer med egna arkitekter och utvecklare som vet exakt vad de vill ha – och det är inte bara ett hus.

För vissa människor finns det inget som heter “för mycket lyx”. För 2dessa människor” är de senaste trenderna inom mode och skönhet inget annat än en inspiration för deras moderna hem – Vanligtvis enorma lägenheter som kan kosta upp till 100 000 kr per kvadratmeter.

Lyx både på in- och utsidan

lyx - badrum

Lägenheterna handlar nu om individualitet och de som har råd vill att deras hem ska återspegla deras personliga stil. Och det är inte bara utsidan av byggnaden som ger detta pris – det läggs också mycket uppmärksamhet, pengar och resurser på utformningen av insidan. Det är till exempel inte ovanligt att hitta designade kök och badrum. Och moderna vardagsrum är inredda enligt de senaste modetrenderna med skinnsoffor, konst av unga konstnärer och designerbelysning.

Vad är levande lyx?

Designerna har till och med hittat en nisch för “levande lyx” – Något som kan kosta tiotusentals kronor. Det omfattar allt från komplett inredning till fashionabla inredningstillbehör.

Det kan vara ett sant nöje att underhålla i dessa hem – Du hittar de senaste elektroniska apparaterna, ljudsystemen och spelkonsolerna… allt omgivet av vackra möbler och inredningar. Och eftersom pengar inte är något problem finns det inget som hindrar dem från att förvandla sitt drömhem till den ultimata lekplatsen för de vuxna!

Det bästa med att bo i lyx är att det inte finns några regler eller gränser – Så om du alltid har velat ha ett guldpläterat badkar har du chansen nu! Vad ditt hjärta än önskar… kan verkligen bli ditt!

Kreativitet är en dygd – Ibland har man den – Ibland behöver man finna den! – Hjälp till att finna den får du här på Designbloggen

Med en oändlig inre önskan om lyx…

För vissa människor finns det inget som heter “för mycket lyx” – de strävar efter de finaste sakerna i livet, och mode och skönhet är en av deras inspirationskällor när det gäller att skapa sitt drömhem. Utanför drömhemmet får det gärna stå en snygg bil också, gärna en riktig raritet som tex. en gammal Bond-Bil – Låt dig även inspireras av fler bilar här hos: bilkungen.se

Vilken typ av lyx tror du är den dyraste?

En klocka med diamanter? Ett palatsliknande strandhus med gourmetkock och personliga cabanas? Oavsett om det är de senaste designerkläderna eller en racerbil är de alla en symbol för lyx – men endast en sak kan vara den ultimata lyxen…

lyx diamanter

Om du alltid har velat ha ett guldpläterat badkar har du nu chansen! Vad ditt hjärta än önskar… kan verkligen bli ditt!

Arbeta hårt och du ska bli belönad!

Ett råd är att om du vill leva i lyx så är allt du behöver göra att arbeta hårt, spara dina pengar och att dra nytta av allt som finns tillgängligt för dig.

Appropå titeln “med en förkärlek för doft” – Visste du att det finns dofter för olika sinnesstämningar? Läs mer här om just det: Doftljusför olika sinnesstämningar

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *