Lyxig håruppsättning – För olika tillfällen!

Håruppsättning kanske inte är det första man tänker på… när man får en Partyinbjudan – Oftast är det kläder och skor man tänker på. Men visst är det kul att göra sig lite extra fin i håret också, kanske en genomtänkt uppsättning denna gången?

Det behöver heller inte ta särskilt lång tid, det finns många frisyrer man kan fixa till med väldigt enkla knep, men som ser avancerade ut. Nedan visar vi just sådana frisyrer och hoppas att du kan bli inspirerad och börja våga prova lite.

(Tips! – Prova gärna lite då och då, så är du väl förberedd när det är dags!)

Håruppsättning till fest

Här en vacker Princess Hairstyle, denna stil passar till speciellt vid festliga sammanhang och lyxigare högtidliga händelser.

håruppsättning till fest

Du gör två stycken inbakade flätor men där du använder 2/3 av håret på ena sidan och 1/3 på andra sidan för att få uttrycket av en sidbena. Baktill näster du fast och upp slutändarna på håret, som rullas uppåt och in i ett avslut mot nacken och fästes med hårnålar. Pryd denna uppsättning elegant med en tiara.

Håruppsättningar för långt hår – extensions/hårförlängning

En tiara, är vackert och ser mer stilfullt och lyxigt ut beroende på hårets längd. Det här håruppsättningssättet passar både för högtidliga händelser och festligare sammanhang.

håruppsättning med extensions

En håruppsättning med hjälp av hårförlängningar kan göra en vanlig håruppsättning till något extra, om man tillsammans med hårförlängningar använder lite mer lyxiga produkter.

Tupera och samla överdelen av håret baktill, slå runt en toft och dra till en aning och uppåt så att du formar själva bullen bak på skulten. Sätt extensions under bullen och ta med allt i en enda lång fläta, som du sedan lösgör genom att sära på alla flät-partier. Pryd vacker med riktiga blommor.

Halv håruppsättning

Dela håret i två avdelningar, en fram till och en baktill. Börja baktill genom att dela upp håret i olika partier för att vira de runt fingret och fäster fast det med hårnålar spontant.

halv håruppsättning

Finessen är att det får lov att se lite “halvdant” ut, det är det som ger “rätt intryck”. Fortsätt sedan med slingor från främre delen att lägga bakåt, runt och längs med de redan uppsatta slingorna. Lämna gärna någon hårlock eller två framme vid ansiktet och locka den lite försiktigt med plattången. Voilá!

Busig och lite slarvigt inbakad fläta

Börja med att tupera längst in mot hårbotten för att få ett stöd i frisyren. Fortsätt sedan göra den inbakade flätan som du startar från ena sidan av huvudet fortsätter runt nacken och upp till andra sidan, fortsätt uppför huvudet och avsluta passande på huvudets högsta punkt.

håruppsättning - busig inbakad fläta

Tvinna ändarna till lockar och fäst med hårnålar. Flätan har nu ramat in huvud och ansikte likt ett vackert diadem. Håret som är kvar baktill, tvinnar du nu runt fingrarna och fäster med hårnålar i små busiga lockar på lagom utspridda positioner så att baksidan blir ett eget konstverk

Utbakad fläta

utbakad fläta - håruppsättning

En vacker utbakad fläta som börjar redan i pannans vänstra framdel och löper mjukt och smidigt på sidan uppe på huvudet för att gå snett diagonalt och avlutas så att flätan hänger över vänster axel för att ge en harmonierande look

Inbakad fläta

Flätan påbörjas på valfri sida och löper uppe på huvudet och fortsätter ned åt motstående sida, där man avslutar så att längden på flätan mjukt och fint ska löpa längs med axeln.

inbakad fläta

Har du sommarblekt hår blir denna flätan extra vacker då det ger fina meleringar i flätan.

Löst uppsatt knut (klut)

Denna frisyr startar du med att ganska kraftigt tupera allt hår inifrån hårbotten för att få volym och själva stödet. Sedan fångar du löst och försiktigt allt håret likt du ska förbereda dig att göra en hästsvans. Du gör då en och en halv omläggning av gummibandet men drar inte igenom håret mer än till hälften andra gången.

håruppsättning löst uppsatt knut

I stället har du en “halvt igenomdragen tofs” med volym, färdig att nu stabilisera enligt tycke och smak. Denna håruppsättning passar till både högtidliga och festligare händelser som middagar, bröllop osv. Pryd gärna med ett vackert halsband i håret, som kan liknas vid en vacker elegantare krona.

Tänk på att när du ofta tuperar och använder dig av olika kemikalier i håret, tar håret till slut skada. Ett sätt att hjälpa skadat hår att återhämta sig kan vara en kur med UV-Behandling. Det reparerar just hårets skador. En relativt ny produkt och typ av behandling som du kan läsa mer om här hos Eyracure.com

Här finns mer att läsa om vanliga misstag man gör när man borstar sitt hår, som också är bra att veta om: ohmarylane.com

Håruppsättningar till vardags – Hairbun

Att snabbt fixa till en hairbun med hjälp av en hår-donut är ett enkelt och snabbt tips när du vill få till något stilfullt med relativt enkla medel. Du kammar håret väldigt slätt och bestämt. Därefter sätter gör du en tofs. “Hairbunnen” trär du nu över och sätter ovanför hårbandet och fördelar håret över så att det täcker “hairbunnen” och fäster hårtestarna med hårnålar runt om intill bollens mitt.

Ska den användas till festligare tillfällen blir blankgörande medel i det bakåtkammade håret extra vackert. Ett par örhängen, modell större och längre passar speciellt bra vi denna typ av frisyr.

Ta gärna tips och idéer här från Egologisk hårvård – Som bli ännu mer naturligt – Samtidigt som du hjälper till för miljön! Du kan även läsa här opendooracting för att får mer tips om hur du tar hand om ditt hår

Hoppas du får med dig lite tips och idéer och är lite bättre föreberedd då det är dags att göra sig fin för ännu en partyinbjudning eller ladies evening! 🙂

Läs gärna fler spännande inlägg här på bloggen! styleblogg.se

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *