Typiskt att detta händer just mig.

Jag skulle ställa in min dompa i kylen och såg ett tips för att få den kallare snabbare. Eftersom jag inte vågade lägga in flaskan i frysen för att de fanns risk att den skulle explodera så gjorde jag så att jag la blöta servetter runt flaskan för att det tydligen ska göra den kallare snabbare. När jag väl tog ut den innan lite folk skulle komma förbi nu i helgen så tappa jag den och toppen av flaskan gick sönder, med andra ord så sabrera mitt kylskåp min dompa och allt innehåll flög ut överallt på kylskåp och golvet, så här skriver jag om snabba tips hur jag städade det innan mina vänner kom förbi.

Vill du läsa mer om liknande blogginlägg så klicka här.

städa-champagne-kylskåp

Hur man rengör kylskåpet

Rengöring av ett kylskåp kommer också att eliminera eventuella varningsproblem som kan leda till lukt. Koppla ur apparaten och låt den värmas upp innan du rengör den. Det är lättare att rengöra ett kylskåp som inte är kallt.

1. Ta bort och tvätta hyllplan och lådor

Ta ut lådorna, soporna och hyllorna ur kylen och frysen och tvätta dem med varmt tvålvatten i diskhon eller badkaret. Ställ dem åt sidan för att torka.

2. Tvätta innerväggar

Tvätta innerväggarna och eventuella icke-borttagbara hyllor med ett allrengöringsmedel och pappershanddukar. Om du föredrar att tvätta insidan av apparaten med något mer naturligt, fyll en sprayflaska med en rengöringslösning av två matskedar bakpulver och varmt vatten. Eller fyll en sprayflaska med en lika blandning av vit vinäger och vatten. (Du kan använda mindre vinäger och mer vatten om du föredrar det.) Använd en svamp eller mikrofiberduk för att torka av ytorna.

3. Rengör frysen

Kontrollera frysen för att se om den behöver tinas manuellt. Om kylskåpet har kopplats ur, torka av insidan eller rengör det noggrant om det behövs med ett allrengöringsmedel. Om du föredrar, använd blandningen av bakpulver och hett vatten, eller blandningen av vinäger och vatten, för att rengöra frysens insida.

4. Torka och byt ut hyllor och lådor

När du är klar med att rengöra innerväggarna, byt ut torkade hyllor och papperskorgar.

5. Rengör baksidan och sidorna

Flytta ut kylskåpet från väggen och rengör baksidan, toppen och sidorna. Du kommer sannolikt att hitta mycket damm som byggts upp som du kan dammsuga. Även damm och smuts samlas på handtagen och längs plasttätningen som omsluter dörrarna. För att rengöra plasttätningarna, använd en tandborste med ett milt allrengöringsmedel eller gör-det-själv-blandning (bakpulver eller vinäger med vatten). Torka av tätningarna med en torr trasa.

städa-golv

Hur man rengör golven

Använd dessa tips för att rengöra olika typer av golv och golvbeläggningar i hela ditt nya hem.

1. Rengör mattorna

Om du flyttar in i ett hem med mattor, överväg att anlita en professionell städare för att ångtvätta dem innan du flyttar in. Om det inte är möjligt, eller om de tidigare boende påstod att de hade städat mattorna, behöver ditt nya hem förmodligen en grundlig städning. Om de tidigare ägarna hade några husdjur, kanske du vill skydda dig mot eventuella loppor, särskilt om du har egna husdjur.

2. Rengör trägolv

För att rengöra trägolv, oavsett om det är lövträ, konstträ eller träliknande laminatgolv, sopa väl och se till att rengöra under värmeventiler och apparater. Använd en mild tvål för att rengöra dess yta; trätvålar fungerar bra för att ta bort smuts och ge den en polerad glans och fräsch doft.

3. Sopa och moppa andra golvtyper

För kakel-, linoleum-, sten- och betonggolv, sopa eller dammsuga för att plocka upp skräp. Torka sedan med lämplig rengöringslösning för golvtypen.

Som du märker så tar det sin lilla tid och är det så att du lite mer tid än vad jag hade i detta fall så kan jag starkt rekommendera en städfirma stockholm dom är riktigt duktiga och snabba 😀

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *