Fillers eller Botox – Vad är skillnaden?

Botox och Fillers är de två högaktuella preparat inom skönhetskosmetik just nu. Många har hört talas om, eller känner någon som, eller kanske själv har provat på ingrepp med något av dessa ingredienser.

Menlång ifrån alla vet inte att det är skillnad på Botox och Fillers, utan tror att man använder de till samma saker, bara att det är olika preparat. Men går du i tankarna om att prova något skönhetstips med hjälp av något av ingredienser och teknikerna är det bra att veta vad som gör vad samt vad som ger bäst önskat resultat med de två varianterna.

Bra att veta skillnad innan kosmetiska ingrepp

botox

Det är viktigt att känna till skillnaden mellan Botox och Fillers när du överväger kosmetiska ingrepp. Botox kan användas för att minska eller eliminera rynkor i pannan, kråkfötter runt ögonen och andra ansiktslinjer.

Fillers

Fillers används för att fylla ut insjunkna kinder, tunna läppar, åldersfläckar på halsen och andra ansiktsområden. Det finns många olika typer av fillers tillgängliga med varierande mängder “filler” per ampull.

Det vanligaste ämne som används är hyaluronsyra, som är ett ämne som finns naturligt i vår kropp.

Att förstå vilken typ av filler som är bäst lämpad för dig kan hjälpa dig att bestämma dig mellan Botox och Fillers!

Olika ingredienser för olika ingrepp

Då varje ingrepp är unikt för varje enskild individ följs alltid varje behandling med en konsultation. Det finns lite olika ingredienser som ger olika effekt, varpå just din behandling skräddarsys för just dig.

Höjda ögonbryn – En riktig “hype” just nu!

Det beror även på vilket område i ansiktet som ska behandlas. De vanligaste ställen för injektion är läppar, runt omkring näsan och kinder. Men man kan säga att det helt enkelt beror på hur dina ojämnheter och rynkor ser ut och vilket resultat just du är ute efter. För att läsa lite mer om vad en kär vän till mig tycker och tänker klicka här.

Undantag att använda fillers

Vid misstanke eller vetskap om “hudsjukdom” ska du undvika användning av fillers. För att läsa mer om ny teknik inom försämrad hud tryck på fsek.se

Fillers tar inte bort djupa rynkor

Om du har djupare rynkor så kommer dessa inte att försvinna med fillerinjektion, de minimerar de dock till att se mycket mindre ut. Men det är viktigt att veta att rynkor i sig är för djupa för att kunna elimineras med fillers. Detta är viktigt att poängtera för att undvika stor besvikelse efteråt.

Risker med Fillers

Riskerna är minimala men de finns. Då kan de te sig i att blida små klumpar som inte ser så bra ut. Man menar att detta inte är särskilt svårt att korrigera. Värre är det om fillern felaktigt injicerats i ett blodkärl. Eller om det blir ett felstick just i det sköra området runt ögonen, då det kan leda till synproblem.

Detta händer som tur är väldigt sällan, desto viktigare att man gör behandlingen av en utbildad och erfaren hudterapeut.

Botox

Är en typ av nervgift vilket hjälper musklerna att slappna av. Varpå rynkor i det injicerade området inte kan bli. Därför är Botox även framgångsrikt vid migrän och tics eftersom Botoxen hjälper muskeln att slappna av. För mer djupdykning klicka här!

På så vis förstår man även varför man inte tex. har Botox i läpparna.

Läs mer hos Estetic som är proffs på skillnaden och hjälper till att konsultera dig vid fler frågor: https://estetic.se/

Besök denna bloggen statusvouge för fler skönhetstips.

Här på bloggen kan du läsa mer om: Mode – Skönhet & Lyx – styleblogg.se/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *