Permanent hårborttagning

Lyxen med permanent hårborttagning – Tänk vilken lyx att slippa raka benen mer i sitt liv. Nu börjar trenden med permanent hårborttagning med laser sprida sig igen och det är nog dax att hänga på.

Att som kvinna ständigt behöva tänka på att raka sina ben och bikinilinje så gott som dagligen, hoppas vi snart är ett minne blott. Sedan en tid tillbaka finns ju numer laser för detta och vi tjejer tänker gå och prova.

Hårborttagning på olika ställen

Vi har läst på lite och är intresserade var och en av lite olika områden faktiskt. När vi titta omkring lite ute på nätet och på olika klinikers hemsidor, ser vi att de vanligaste områden man behandlar permanent hårborttagning ändå är de som följer nedan.

permanent hårborttagning - under arm
 • Ansikte
 • Armhålor
 • Bikinilinje
 • Lår
 • Mage
 • Ben
 • Händer
 • Magsträng

Man måste planera tid beroende på hårets växtfas

Men det är tydligen inte bara att komma och göra det när som, det finns några saker man behöver veta innan man kör i gång med permanent hårborttagning med laser. För det första får du inte ha solat de närmsta två månaderna innan behandling.

Samt att håret har tre olika växtfaser, vilket också ska tagas hänsyn till för att resultatet ska bli så lyckat som möjligt (Och här lärde vi oss alla någonting nytt!;-)

 1. Anagena fasen (aktiv tillväxtfas)
 2. Katagena fasen (övergångsfas)
 3. Telogena fasen (vilofas).

Det är i den anagena fasen som hårstråna behöver vara i för att kunna ödelägga, då hårsäcken är aktiv. 15–20% av hårstråna befinner sig i denna fas.

I den katagena fasen så slutar håret att växa och hårsäcken blir inaktiv.

Och i den telogena fasen så lossnar hårstrået, och ett nytt börjar växa fram.

Detta innebär som sagt att du först och främst inte ska raka benen, utan vara i den anagena fasen. Då du “tillåter” dina hårstrån att fortsätta växa och att din hårsäck fortfarande är aktiv. När du är i katagena fasen så slutar håret att vara aktivt och din hårsäck är inte längre aktiv.

Var noggrann med i vilken fas du gör vad

Var väldigt noga med att man inte börjar i katagena fasen. Inte ens om du ska göra det själv. så att man inte förstör och förorsakar inre blödningar i huden, som kan vara mycket obehagliga.

Om du har bestämt dig för att prova detta så se till att du läser igenom allt som har med detta att göra. All utrustning för detta ändamål ska utföras av en utbildad, godkänd och certifierad person.

Nyare laser på marknaden

Permanent hårborttagning - laser

Med den nya innovativa Clarity II-laserplattformen förväntas färre behandlingar behövas än med någon annan laserplattform. Huden måste vara så blek som möjligt när man genomgår hårborttagning med laser.

Permanent hårborttagning kan kännas som en lång process och du behöver flera sessioner för att bli helt hårfri, men med Clarity II laserplattform förväntas färre behandlingar med ändå ett förbättrat resultat än äldre laservarianter som finns på marknaden.

Här kan du fördjupa dig mer om ny teknik inom permanent hårborttagning

De flesta personer med ljusbrunt eller brunt hår har upptäckt att de kan förlänga sin anagena fas genom att raka benen oftare. Det behöver inte vara daglig rakning, men en gång i veckan verkar vara tillräckligt.

Är du också intresserad finns mer bra läsning om permanent hårborttagning här på: https://estetic.se/goteborg/

Vad kostar permanent hårborttagning

Allt beror såklart vilket område det gäller och därmed hur stort området är. Men enstaka hårstrån kostar ca 600kr. Hela armar kostar ca 2.300kr. Överläppen som jag tänkte prova kostar ca 1.000kr.

OBS! Det är väldigt viktigt att inte exponera sig för solen på minst 6 veckor!

Var sedan extra noggrann med solskyddsfaktor!

Permanent hårborttagning - solkräm

Detta är självklart även för män, jag vet flera män som provat med positivt resultat på sina ryggar och bröstkorg – Det kan ju vara en fin present att ge bort till sin man eller pappa också tänker jag.

Läs gärna mer om det förslaget på: pappi.se/permanent-harborttagning-for-man/

Läs gärna mer om vår lyxiga vardag här på bloggen: styleblogg.se

Vill du veta mer om: Nya trender inom skönhet?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *