Ansiktsrengöring: Den mest Grundläggande Skönhetsbehandling för alla!

Ansiktsrengöring är en viktig skönhetsbehandling för ditt ansikte, eftersom den tar bort smuts, döda celler och överflödigt talg, vilket gör att huden kan andas och fungera bättre. Ansiktet lyser med renhet och hälsa och är redo att dra nytta av all annan vård du ger det, såväl som från de aktiva ingredienserna i den hudkosmetika du använder.

Vad är ansiktsrengöring?

Den naturliga produktionen av talg har effekten att blockera hudens porer så att den inte kan andas och utföra sina funktioner korrekt. Detta kvävande tillstånd försämras av klimatfaktorer, atmosfäriska föroreningar och smink. Detta resulterar i att huden verkar “täppt”. Ansiktet ser matt och trött ut och plågas ofta av finnar och pormaskar.

Ansiktsrengöring är en skönhetsbehandling med flera stadier som syftar till att rensa huden från atmosfäriska föroreningar, döda celler och överflödigt talg som täpper till dess porer. En djuprengöring är nödvändig och passar alla hudtyper och alla åldrar. Kort sagt erbjuder den enligt kliniken Estetic:

  • Borttagning av svarta fläckar och pormaskar
  • Förbättring av hudens absorptionsförmåga
  • Förbättring av hudens förnyelsecykel
  • Återfuktning & glans
  • Utjämning av huden
  • Avlägsnande av smuts, döda celler och överflödigt talg

Hur görs det?

Behandlingen tar cirka 60-90 minuter att genomföra då den består av många steg.

Först rengörs huden med en emulsion, följt av applicering av en speciell lotion för att balansera hudens pH. Peeling med en peeling produkt följer, för att ta bort döda celler.

Sedan används ånga i cirka 10-15 minuter för att öppna porerna lättare. Skönhetsterapeuten öppnar porerna och extraherar talg. I detta skede avlägsnas pormaskar och cystor från hela ansiktet och öronen med terapeutens fingrar eller med hjälp av ett verktyg. I aknebenägen hud berörs inte finnarna, så att inflammationen inte sprider sig.

Applicering av ett lugnande serum med näringsämnen följer, tillsammans med applicering av en lugnande krämmask (den sitter kvar i ansiktet i cirka 10 minuter) som ger mycket djup återfuktning. Masken tas sedan bort och en speciell lotion appliceras för att återställa hudens naturliga pH.

Slutligen appliceras en andra rik på vitaminserum för djupare återfuktning av huden. Skönhetsbehandling avslutas med en härlig ansiktsmassage, under vilken fuktkräm och solskydd appliceras.

Vilka är fördelarna med ansiktsrengöring?

Det är en smärtfri, säker behandling som passar alla åldrar och hudtyper. Det ger direkta resultat utan att störa återgången till dina dagliga aktiviteter och det är mycket prisvärt. Dessutom kan den kombineras med annan skönhetsbehandling då den förbereder huden för att fullt ut få mer intensiva behandlingar.

Skönhetsbehandling

Hur ofta ska det göras?

Frekvensen av denna typ av skönhetsbehandling beror på din hudtyp och behov. Generellt sett behöver normal hud rengöras på djupet en gång om året, kombinerad hud 2-3 gånger per år, fet hud varannan månad och aknebenägen hud med fagocytisk akne var 1-1,5 månad tills aknen är återställd.

För mer inspirerande läsning om skönhet, hälsa och mode – kolla in den här bloggen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *